اهلا وسهلا بأعزائى الزوار فى منتدى المنار نتمنى لكم قضاء وقت ممتع ومفيد


منتدى عربى مشترك
 
الرئيسيةس .و .جبحـثالتسجيلدخول

أسعدنا تواجدك بيننا على أمل أن تستمتع وتستفيد وننتظر مشاركاتك وتفاعلك فمرحبا
بين إخوانك وأخواتك
ونسأل الله لك التوفيق والنجاح والتميز
 
عبارات ترحيبية بالضيوف
عبارات ترحيبية بالضيوف

شاطر | 
 

 طريقة عمل التورته من الألف للياء

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
يوسف وحنين حلم التمنى
المديرالعام
المديرالعام
avatar

عدد المساهمات : 317
السٌّمعَة : 4
تاريخ التسجيل : 22/02/2011

مُساهمةموضوع: طريقة عمل التورته من الألف للياء   الثلاثاء يونيو 07, 2011 1:04 am

بسم الله الرحمن الرحيم
النهارده جايبلكم طريقة عمل تورته أكثر من رائعة وبالصور كمان لعيوووونكم

الكــيكة الإسفنجية


المقادير : -





10 بيضات

250جرام سكر بودر يعنى كوب وربع300جرم دقيق منخول لازم يكون منخول مرتين يعنى كوب ونصف

معلقه كبيره محسن كيك

خمس معالق ماء








الطريقة : -




نفصل البياض عن الصفار ولازم يكون البيض فى درجه حراره الغرفه









نقسم مقدار السكر على اتنين ونبدا بضرب الصفار على السرعه الاول ونضيف السكر ببطى والفانيليا







اول ما مقدار السكر يخلص نعلى السرعه






نضيف الماء






نضيف معلقه المحسن واحنا بنضرب الخليط وده شكل الصفار النهائى





نجى للبياض الى هو المرنج
نضرب على السرعه الاولى ونضيف السكر ببطى والفانيليا











وده الشكل النهائى للمرنج







نضيف الدقيق على الصفار وحده وحده ونقلب ونضيف المرنج عليهم وده شكله النهائى







نجهز الصنيه وندهنها زبده ونبطنها بورق







الزبده مهم جدا ورق الزبده علاشان من شروط نجاح الكيكه الاسفنجيه ميوصلش للكيكه اى دهون علاشان مش تهبط
ونصب الخليط فى الصنيه والصنيه دى مقاس 28





نكون مشغلين الفرن على درجه حراره 180
قبلها بنصف ساعه والصنيه بتقعد فى الفرن 40 دقيقه بالضبط متفتحيش الا بعد
نص ساعه شوفيها بعود من بتوع الشيش لو خرج من غير اى حاجه تبقى استوت
لو لسه فيها حاجه يبقى تسبيها شويه
ولو استوت اقفلى الفرن وسبيها شويه خمس دقائق علشان مش تهبط
واول ما تخرج تقلب على منخل سلك







هنزين التورتة


نقسم الكيكه الى تلات اقسام
نجيب اول قسم
ونحط عليه السيرب وبعدين الكريمه
انا حطيط عليه شكليت موس
وهو عباره عن شكولاته دارك سايحه فى حمام مائى
وعليها معلقه جلاتين مزابه فى مايه دافيه
وكريم شانتيه وكله على بعضه بتبقه طعمها تحفه










نضع الطبقه التانيه ونضيف السيرب والكريمه






نضع الطبقه الاخيره ونضع سيرب ونبطن التورته بالكريم شانتيه
ونضع على الجناب شكولاته مبشوره







نجيب شرائح الكومبوت ونزين بيها








ونزين بشرائح تفاح وكيوى كده






بعد كره جبت الشكولاته الخام وسيحتها فى حمام مائى
وفرتها بالاسبتيولاه
وسبتها تبرد وشكلتها قلوب
وشكا بيضوى وكتبت عليه الاسم
طبعا كتبت اسم جوزى علاشان انا عملت
التورته دى بمناسبه ترقيته فى الشغل
وكتبت الاسم بالشكولاته البيضه
سيحتها فى حمام مائى وحططها فى كورنيه
عملته من ورق الزبده وكتبت
وده شكل التورته النهاتى
وكمان جبت جلى تلميع ساخن ولمعت بيه التورته والجيلى ده مهم علاشان يحفظ الفاكهه ويديها لمعه









وده شكلها بعد التقطيع










التوقيع
أكرمكم الله بدعاء مستجاب
أذكرونى بالدعاء
بحبكم فى الله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://almanar.forumegypt.net
 
طريقة عمل التورته من الألف للياء
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: فيروز الطبخ :: الحلويات-
انتقل الى: