اهلا وسهلا بأعزائى الزوار فى منتدى المنار نتمنى لكم قضاء وقت ممتع ومفيد
اهلا وسهلا بأعزائى الزوار فى منتدى المنار نتمنى لكم قضاء وقت ممتع ومفيد
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى عربى مشترك
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

أسعدنا تواجدك بيننا على أمل أن تستمتع وتستفيد وننتظر مشاركاتك وتفاعلك فمرحبا
بين إخوانك وأخواتك
ونسأل الله لك التوفيق والنجاح والتميز
 
عبارات ترحيبية بالضيوف
عبارات ترحيبية بالضيوف

 

 وسع وسع الكشرى وصل

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الامبراطوره
المديرالعام
المديرالعام
الامبراطوره


عدد المساهمات : 155
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 22/02/2011
العمر : 35

وسع وسع الكشرى وصل Empty
مُساهمةموضوع: وسع وسع الكشرى وصل   وسع وسع الكشرى وصل I_icon_minitimeالخميس مارس 03, 2011 1:42 am

الاكله دى طبعا معروفه جداااا ومشهوره فى مصر .


هى الكشرى فهى اكله بسيطه ولذيذه ومفيده وبعيده عن اللحمه والفراخ .اتمنى تعجبكوا.

طريقة الكشرى:

اطبخى الارز كالمعتاد (تغسليه وتضيفيله ماء وملح وبعد ما يستوى تسخنى الزيت قوى وتضعيه على الارز وتقلبيه.)

اسلقى المكرونه فى ماء وملح بسيط(اغلى ماء وملح واسقطى فيه المكرونه وسيبيها تغلى شويه وما تسوهاش اوى اوى .ثم صفيها )


اسلقى العدس بجبه فى ماء وملح وكمون الى ان يستوى وبارضوا ما تسوهوش اوى اوى خليه محتفظ بقوامه .


حضرى صلصة الكشرى كالأتى( حطى حبة زيت يعنى حوالى معلقة طعام زيت وحمري
فيها فصين او ثلاثة ثوم مدقوق.ثم ضعى عليها الصلصه اول ما تبدأ تصفر.وبعدين
حطى ملح وفلفل وشطه سيبيها تغلى حتى تكون ثقيله شويه)





البصل خرطيه خشن على ايديكى وهاتى زيت كتير واقليه فيه واول ما يبدأ يكون
بنى انشليه من الزيت وحطيه على مناديل ورق قبل ما يتحرق وهتلاقيه نشف وصفى
زيته.





لتحضير طبق الكشرى

حطى طبقة ارز ثم عدس ثم المكرونه ثم الصلصه ثم البصل





وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
وسع وسع الكشرى وصل
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: فيروز الطبخ :: الاطباق الساخنه-
انتقل الى: