اهلا وسهلا بأعزائى الزوار فى منتدى المنار نتمنى لكم قضاء وقت ممتع ومفيد


منتدى عربى مشترك
 
الرئيسيةس .و .جبحـثالتسجيلدخول

أسعدنا تواجدك بيننا على أمل أن تستمتع وتستفيد وننتظر مشاركاتك وتفاعلك فمرحبا
بين إخوانك وأخواتك
ونسأل الله لك التوفيق والنجاح والتميز
 
عبارات ترحيبية بالضيوف
عبارات ترحيبية بالضيوف

شاطر | 
 

 طريقة عمل المقلوبه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
يوسف وحنين حلم التمنى
المديرالعام
المديرالعام
avatar

عدد المساهمات : 317
السٌّمعَة : 4
تاريخ التسجيل : 22/02/2011

مُساهمةموضوع: طريقة عمل المقلوبه   الثلاثاء مارس 08, 2011 6:53 am

:: المقادير المطلوبة ::


2 كوب أرز أميركي (( استخدمته لأن بابا وماما يحبوه لكن ينفع تعملوها كلها بالرز المصري ))
نص كوب رز مصري
حبة كبيرة باذنجان
حبتين بطاطس
حبتين طماطمـ
دجاجة مسلوقة
والبهارات المستخدمة هي :


الملح والفلفل الاسود والقرفة المطحونة وال***م والكاري والجنزبيل المطحون





طيب نيجي للطريقة




أول شئ نجيب الخضار ونقطعه زي الصورة


اضغط هنا لتكبير الصوره



وبعدين نحط على الباذنجان رشة ملح ونتركه قليلاً


وفي هذا الوقت نحمر البطاطس ولما تخلص نرش عليها رشة فلفل أسود ..
وبعدين نحمر الباذنجان ..


(( لاتنسوا تحطوا الباذنجان البطاطس في ورق المطبخ عشان يشفط الزيت ))


..........



وبعدين نجيب الرز ونغسله وننقعه في مية ونتركه فترة

اضغط هنا لتكبير الصوره

بعد نقع الرز ( حوالي 15 دقيقة أو أكثر قليلاً ) نحط عليه التوابل كلها وهي عبارة عن :


2ملعقة ط كاري
2 ملعقة ط ***م
ملعقة صغيرة قرفة مطحونة ..
الملح وقليل من الفلفل الأسود وبعض الحبات غير المطحونة ..
ملعقة ط جنزبيل مطحون

اضغط هنا لتكبير الصوره

نسلق الفراخ :
والفراخ طبعا نكون متبلينها قبلها
وطريقة تتبيل الفراخ معروفة طبعا :
وهي ان نجيب بصلة ونفرمها ونحط عليها ملعقتين ملح وملعقة طعام كاري وفلفل أسود و ملعقة جنزبيل


طريقة السلق


طبعا نجيب مية ونحطها في القدر ونسيب المية تغلي
وطبعا بنحط في المية بصلة وفلفل أسود وعود قرفة وحبهان ((هيل ))
وبعدين لما المية تغلي نحط الفرخة ونتركها لحد متتسلق
اضغط هنا لتكبير الصوره



...................



ونحتفظ بالشوربة (المرق )

اضغط هنا لتكبير الصوره
.....................


وبعدين نجيب الحلة ونحط فيها ملعقة سمنة


ونبدأ برص الطماطم ونحط رشة ارز أيضاً


(( على فكرة لما عملتها المرة التانية حطيت طبقتين طماطمـ لان دايما الطبقة الي تحت بتلزق في الصينية فأحسن تحطوا طبقتين ))


اضغط هنا لتكبير الصوره

..................
وبعدين نجيب الفراخ ونرصها فوقها


(( لاحظوا أني رصيت الفراخ على وجهها ))

اضغط هنا لتكبير الصوره



(( طبعاً لو استخدمتوا لحمة هيكون الرص أسهل بكتير وكمان في الآخر الشكل بيطلع احلى ^^))


................




وبعدين نضع طبقة أرز :



اضغط هنا لتكبير الصوره


(( لاحظوا أنا كنت حاطة رز قليل نوعا ما لكن المفروض تحطوا أكتر شوية من الصورة ))
....................


وبعدين نرص البطاطس

اضغط هنا لتكبير الصوره
................
وبعدين نحط طبقة رز ونحط فوقها الباذنجان


((على فكرة أنا كنت مقللة من كمية الباذنجان ولكن يفضل تحطوا كمية أكتر من الي انا حاطاها ))



اضغط هنا لتكبير الصوره

وبعدين في الآخر نحط كل الرز المتبقي ونضغط عليه كويس ..


اضغط هنا لتكبير الصوره

وبعدين نحط الشوربة (المرق ) بحيث تغطي الرز

اضغط هنا لتكبير الصوره



ونغطي القدر كويس ونحطه على النار لحد ميستوي
في الاول نكون مخليين النار عالية وبعدها بدقائق قليلة نخلي النار هادية جدااا


ولما تستوي المقلوبة لاتقلبوها في ساعتها ..
انتظروا نص ساعة واقلبوها عشان تتقلب مظبوط


اضغط هنا لتكبير الصوره
وبالهنا والشفا عليكو

التوقيع
أكرمكم الله بدعاء مستجاب
أذكرونى بالدعاء
بحبكم فى الله


عدل سابقا من قبل يوسف وحنين حلم التمنى في الأربعاء أبريل 13, 2011 12:48 am عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://almanar.forumegypt.net
y0ta
عضو جديد
عضو جديد


الاوسمه :
عدد المساهمات : 6
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 06/03/2011

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل المقلوبه   الثلاثاء مارس 08, 2011 3:43 pm

حلووووووووووو قووووووووووووي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
طريقة عمل المقلوبه
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: فيروز الطبخ :: الاطباق الساخنه-
انتقل الى: